Det korrupta och gränslösa bara fortsätter pågå

Annons

Vi tar i denna tisdags upplaga av vår podcast, ja samtliga av oss har ju faktiskt jobbat i tidningsbranschen, att: ifall tre stycken olika läsare/lyssnare/tittare ringer in eller mejlar till en redaktion, gällande typ en händelse eller artikel – ja, då kan det betecknas som en ”folkstorm”.

Ett slags gammal redaktions- och journalistsanning. Som man lite kanske får ta för vad den är.

Men, med den i minnet, så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska kalla reaktionerna efter min nyliga text här på sajten. Den som berörde det här med vänskapsrelationer, utsuddade gränser, tjänster/gentjänster, att sitta på dubbla stolar, å ena sidan göra si, och å andra också hoppa upp i ett annat knä så, att aktiva tillåts sätta agendan i stora tidningar … ja faktiskt, allt i ett tillstånd som måste benämnas som inget annat än korrupt verksamhet. Inom travsporten. På så många olika plan.

Fler än jag verkar helt enkelt – trots allt – duktigt trötta på det här. Reaktionerna har som sagt varit häftiga. Det har varit mejl och annan kommunikation i massor. Och inte bara i andan att man i det mesta håller med, lyssnare och läsare har dessutom visat på rader av andra exempel kring sådant som beskrivs ovan.

Så vad har vi då för smått och gott som vi kan addera sedan senast? Här blott några exempel ur högen:

Skärmdump från Anders Erikssons Facebook.

Daniel Olsson, här ingående i avelsvärderingsnämnden i mars i år.

  1. Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson ses ovan, i början av juni, på en hästägarträff hos Anders Eriksson. Där hans tidigare officiellt delägde Pleasure for Cash numera finns. Dock nu officiellt istället ägd av Karlssons sambo.
  2. Daniel Olsson, tidigare travtränare, kusk och senare tevejobbande på Kanal75, är sedan början av året försäljningschef på Menhammar Stuteri. Lite senare under året har han också fått en roll och ingår i … ST:s avelsvärderingsnämnd! Något han dels först fått frågan om från ST, dels alltså själv tagit beslutet att tacka ja till. Fast dubbla fel kanske blir rätt, enligt travsportlogik.

  1. Under måndagens ATG-sändning från Halmstadtravet var Eskil Hellberg, ATG:s röst på plats, och flera har reagerat på hans behandling av sin delägde Vinci Nice, som kom till start som en av favoriterna i V64-5/DD-1. När Vinci Nice tränare Johan Untersteiner blev intervjuad av Matteus Lillieborg efter segern med Karat River i V64-1 tillfrågades han om stallets övriga starthästar och nämnde då att ”Vinci Nice är en bit från formen och ska i första hand få ett lopp i kroppen”. Fast när det var dags för redaktionen att ta ut varsitt DD-förslag valde Hellberg likväl att singla sin delägde Vinci Nice i DD-1. Vinci Nice som i loppet slutade sist av de felfria, och som det alltså verkade fjärran från formen.

Se där; i all enkelhet bara några ytterligare exempel på att gränserna är inte bara lövtunna utan också i princip obefintliga. Konstant. Hela tiden. Där en isolerad grej i sin ensamhet kan verka petigt att anmärka på, men där det ideliga gränsöverskridandet utgör en helhet som blir fullständigt ohållbar. Till slut går det inte längre att hålla reda på varken vem som blandar kortleken eller delar ut.

Att vi lär få anledning att återkomma i ämnet behövs väl näppeligen nämnas.

Henrik Ingvarsson
henrik.ingvarsson@telia.com

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me