Springer till Rättvik för att se Francesco Zet – ska samla in 40 000 kronor till Hjärnfonden

Magnus Stålberg med sin första V5-vinst 1985

I årets första poddavsnitt önskade vi oss saker inför 2024. Jag önskade att Francesco Zet skulle starta i Rättvik och jag gick så långt att jag lovade att springa till Rättvik om Daniel Redén valde att starta. Nu blir det här verklighet eftersom Francesco Zet startar vid fredagens tävlingar i Rättvik.

Jag nöjer mig dock inte där. Förutom att lyckas ta mig till Rättvik startar jag också insamlingen ”Minnen för livet” tillsammans med Hjärnfonden där målet är att samla in 40 000 kronor fram till den sista söndagen i maj, när Francesco Zet startar i Elitloppet.

Löpturens rutt och upplägg

Det är ungefär 26 kilometer mellan min gård och Rättviks stallbacksentré. Merparten av löpvägen går på den gamla banvallen där tåget mellan Falun och Rättvik gick fram till slutet av 60-talet. Min plan är att äta lunch och starta löpningen klockan 13.00 på fredagen. Med min brokiga träningsbakgrund siktar jag inte på några rekordtider utan planen är att vara framme någonstans runt 16-16.30.

Insamlingen ”Minnen för livet – ett tack till travsporten

Jag räknar 1984 som det år när jag blev travintresserad ”på riktigt”. Det var då jag började köpa varje nummer av Travronden och spelade in allt trav som sändes på video. Sedan såg jag inslag och lopp om och om igen.

I år är det därmed 40 år sedan jag började livet som travnörd. Under den tiden har jag varit hästägare, travjournalist och mer eller mindre levt med travsporten dygnet runt. Framför allt har jag fått uppleva fantastiska saker på landets travbanor. Jag har fått vänner för livet. Och minnen. Massor av minnen.

Jag förlorade min pappa i sviterna av Alzheimers sjukdom 2020. Därför känns det självklart att försöka samla in pengar till forskningen kring denna vidriga sjukdom. Jag sätter ribban högt och hoppas kunna samla in 40 000 kronor – ett för varje år jag fått nya minnen med travsporten.

Om du vill ge ett bidrag finns insamlingen här: Stötta insamlingen ”Minnen för livet”

Magnus Stålberg Administrator
Gillade analyserandet och charmen i sporten. Dessutom pratades det alltid trav på släktträffarna.
follow me