Insändare/debatt: Att bli hänvisad till TV12:s travlekskola för att se sin delägda häst

Annons

Eftersom jag inte vill lämna mina privata kontouppgifter till ”sekretess-ATG” (sekretess är ironi) så är mitt ATG-konto nedstängt och där är jag ”fine”.
Detta har jag också tjatat färdigt om i en tidigare insändare, på annan plattform.

På frågan om hur jag gör när någon av mina delägda hästar ska starta, och jag skulle råka vilja se dem, blev jag hänvisad till TV12, av en extremt oförstående kvinna på ATG:s säkerhetsavdelning. ”Har du inte speltillstånd får du inte se dina hästar hos oss”.
Till saken hör att mitt konto var spärrat för insättning/uttag en period efter min avstängning MEN att jag då kunde utnyttja ATG-kontot för det rent sportsliga. Bra och självklart, tänkte jag. Men icke.

Jag är som sagt hänvisad till TV12 och dagen före julafton bänkade jag mig framför teven (vi hade ju starthäst) och minns att jag tänkte ”en sån här kväll är det nog bara vi ickejulfirare som kollar sändningen, de flesta följer väl Bingolottos uppesittarkväll och kokar skinka”.

Så verkade dock inte programledaren för VinnareV75 tänka.
Bilden han hade framför sig var uppenbart istället massor med nya tittare; vilka skapat en tradition där fyra timmar av kvällen innan julafton ägnas åt trav-TV.

På annat vis går det inte att förklara den travskola, nej förresten travLEKskola, han höll i var och varannan mening.

Typ ”numret hästen har på sidan av kroppen är den siffra man spelar på om man tror att hästen vinner”.

Inför en reklampaus blev dock programledaren såväl uppspelt som aningen allvarligare.

Några av travkanalens medarbetare skulle nämligen sprida helgens budskap via julsånger.

Uppspelt var han över genidraget att just travfolket skulle sprida det goda, allvarligheten bestod i att det var just budskapet vi skulle tänka på, följt av en ”konsumentvarning” i att kvaliteten inte stod i första rummet.

Varningen var minst sagt befogad.

Det lät, på ren svenska, för jävligt.

Kunde ingen stoppat detta och låtit det bli vad det var; en ”skön” grej på en stängd intern julfest.
Med kameraförbud.

Jag stängde själv av TV12 mitt i ”sången” och tog den största skämskudden jag hittade med mig till Bingolottosändningen och Cyklopernas Land på SVT, bekymrat undrande hur nya tittare reagerade och framförallt vad de tänkte om travbranschen.

V75-resultat/referat och annat skvaller från omgången fick jag via sms från vänner. Stort tack alla ni.

Förresten, någon som är intresserad av mina andelar i ett gäng bra stammade hästar? Rea-pris utlovas.

Jan ”Timo” Timonen.