ATG tjänar pengar på djurplågeriet

Annons

När VM-loppet i lördags kväll avgjordes på Yonkers i New York vägrade spelbolaget ATG att visa loppet. Det gick heller inte att spela på VM-loppet. Som det gjort många gånger tidigare.

Anledningen var att den italienska kusk som vann ifjol drev sin häst på att oacceptabelt sätt. Vi kan kalla det för djurplågeri.
Samtidigt arrangerar ATG flera dagar i veckan spel till lopp i Australien. Loppen visas på atg.se. I så gott som varje lopp använder kuskarna sina körspön på ett för oss svenskar helt oacceptabelt sätt.

Ändå fortsätter ATG att visa loppen – och erbjuda spel. Då gäller helt plötsligt inte de vackra orden om hästvälfärd längre.
I artikel hos ATG vill spelbolagets Victoria Orrsveden försvara galenskapen i Australien. Hon som är operation manager hos spelbolaget. Orrsveden försöker få oss tro att det australiska travförbundet har ”en ambition att förändra regler kring spöanvändning till det bättre”.

Tror Orrsveden verkligen på detta själv? Tror någon annan på ATG på detta? I så fall bör deras omdömen starkt ifrågasättas.
Under de år som ATG visat lopp från Australien har det sett likadant ut. Vidriga drivningar i nästan alla lopp. Dag efter dag. År ut, år in. Inget tyder på att en förbättring har skett.

Orrsveden – och ATG – inbillar sig tydligen att vi skall tro på påhitten. Lögnerna. Bortförklaringarna. Det är sannerligen att underskatta sina kunder.
För alla är nämligen sanningen uppenbar. ATG visar och arrangerar spel till loppen för att tjäna pengar. Inte för att kunna ”trycka på och hjälpa australierna att driva frågan framåt”. Som Orrsveden hävdar i sin artikel.

Att läsa vad Orrsveden skriver är både ledsamt och beklämmande. Att ständigt försöka undanhålla sanningen.

Till sist: Lärlingen Tyler Mifsud fick igår sitt liv tillbaka. Beslutet om djurförbud upphävdes. Mifsud kan börja jobba med hästarna igen. En halsstarrig länsveterinär blev överkörd. Ibland segrar det sunda förnuftet över galenskapen.

LP

Foto: Skärmdump ATG