Misstänkt dopning under V75-dagen – ST utreder

I lördags arrangerades det V75-tävlingar och E3-finaler på Örebrotravet, och Trottosport kan nu avslöja att misstänkta dopningsöverträdelser från dagen är under utredning.

Enligt uppgifter till Trottosport ska två olika vittnen under lördagen ha rapporterat in till måldomarnämnden på Örebrotravet, om vad de ska ha iakttagit inför stortävlingarna i lördags. Detta kring misstänkta omständigheter rörande dopningsöverträdelser. Såsom att den aktuella hästbussen inte lastades av förrän en lång stund efter ankomst till Örebrotravet, och att det ska ha iakttagits saker som kan antas ha nyttjats för dopningsöverträdelser.

Detta är något som Mattias Falkbåge, utredningschef på Svensk Travsport (ST) bekräftar.
– Det stämmer att vi fått in vittnesuppgifter runt en händelse i lördags. Vad dessa gäller kan jag inte gå in på, men det hela är ett ärende som just nu är igång och en utredning kring det hela pågår. Utöver det vi redan har, så försöker vi nu få in ytterligare uppgifter från själva dagen, och så jobbar vi såklart vidare också med framtida operativa insatser, säger Mattias Falkbåge.

Huruvida ärendet skulle kunna bli ett fall för Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd (STAD) kan Falkbåge i nuläget inte bedöma.
– Det är för tidigt att säga, ärendet pågår som sagt.

Henrik Ingvarsson
henrik.ingvarsson@telia.com

Trottosports podcast utkommer numera två gånger per vecka för Patreon-prenumeranter (där fredagsupplagan är gratis). Du ordnar registrering HÄR. Smakprovet från tisdagen finns HÄR.

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me