Tränaren utan F-skattsedel har häst åt ST:s ordförande

Trottosport kunde nyligen avslöja att en A-tränare som blivit av med sin F-skattsedel och som står i mångmiljonskuld till Skatteverket trots detta tillåts ha kvar sin A-licens.
Nu kan vi också visa på att personer i Svensk Travsports styrelse har häst i träning hos A-tränaren.

A-tränaren, som huserar i mellan-Sverige, fick sin F-skatt indragen i sitt Aktiebolag den 14 juni, och stod den 4 juli på en total skuld hos Kronofogden på 3.064.430 kronor (22 olika ärenden). Av dessa handlar sammanlagt 2.452.300 kronor om obetald skatt till Skatteverket. Utöver nämnda skulder fanns för tillfället också sju betalningsförelägganden på sammanlagt cirka 450.000 kronor.

Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson kommenterade det hela vid tillfället så här till Trottosport:
– Tränaren har F-skattsedel i sin enskilda firma och ärendet är under utredning. Vi är också medvetna om skulderna i aktiebolaget och dessa ingår i utredningen.

Enligt uppgifter till Trottosport har det alltså aktivt skett ett byte från F-skattsedel i Aktiebolaget till tränarens enskilda firma, för att på så sätt kringgå det faktum att man som A-tränare inte får stå utan F-skatt för att kunna ha en tränarlicens.

A-licensinnehavaren har för tillfället 33 hästar på sin träningslista, och minst en av dessa har alltså representanter från Svensk Travsports styrelse som ägare, vilket i sammanhanget får sägas vara ytterligare anmärkningsvärt. Det handlar om ordföranden Anders Källström och ledamoten Remy Nilson. Även den tidigare ST-styrelsemedlemmen Mats Norberg, som idag har andra uppdrag i ST (bland annat momsfrågan), deläger.

A-tränaren har sedan F-skatten i Aktiebolaget drogs in startat i 27 lopp, varav tre har slutat med seger.

Henrik Ingvarsson
Lennart Persson

I tisdagens avsnitt av Trottosports podcast kommer vi att beröra omständigheterna runt ovanstående ytterligare.

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me