När avgår Busch och Solvallas vice ordförande?

Har hon avgått än, är det som far genom mitt huvud ganska mest hela tiden för tillfället. Likt när en häst galopperar från start och sedan inte ställer sig, och meterna de går och de går och till slut måste väl den där rösten från bandomartornet ljuda ut över banan tänker man … att ”nummer xx är diskvalificerad”.

Ebba Busch alltså. Efter alla tidigare mer eller mindre fasansfulla uttalanden och begånget (förtals)brott måste väl ändå fredagens ultraradikala ”skjuta-skarpt-på-civila” innebära att gränsen är passerad. Även för henne. Även i dagens samhälle. Kan man tycka. Ja, tänk att Mona Sahlin en gång drogs fram inför giljotinen för att ha missat att ha betalat ett par räkningar i tid. I förhållande till var gränsen numera går …

Men lika mycket funderar jag just nu: har HAN avgått ännu. Nämligen den i Solvallas styrelse sittande vice ordföranden Lars Jonsson Bergman. För … hur kan man, som invald i en sådan, om man är det minsta insatt i det aktuella Propulsion-fallet, och om man till det analyserar vad tränaren i fråga har för tidigare historik kring eventuella tveksamheter och vad denne uträttat för den bana som tränaren och vice ordföranden företräder, uttala sig på det vis denne man gör.

Solvallas styrelseledamot Lars Jonsson Bergman angående Robert Berghs kritik mot Daniel Redén i fredagens krönika.

Bergman om en tidigare Bergh-krönika.

Att Åbytränaren Robert Bergh hyser – det måste sägas att det är – ett rent hat mot Daniel Redén och ägnar sig åt konstant smutskastande mot sin tränarkollega är ingen nyhet. På betald plats i Expressen har han upprepat fått hänföra sig till att tillåtas utöva detta agg. Denna så osympatiska bitterhet. Och detta uppenbart utan att på minsta vis ha någon vilja att sätta sig in i det exceptionellt unika ärendet. Det spelar ingen roll vad som sägs, eller hörs. Det är helstängt på. Redén är ett as. Punkt. Helt oaktat omständigheter. Senast under fredagen var det alltså på arvoderad yta i Sveriges näst största kvällstidning ännu en gång dags.

Och visst. Bergh får väl hålla på. Även om det är både obegripligt och ovärdigt att han av Expressen tillåts göra det.

Men att då Solvallas vice ordförande, Lars Jonsson Bergman, om den tränare – Daniel Redén – som håvar in framgång efter framgång till huvudstadsbanan, den bana som Bergman företräder, tar den mer eller mindre rättshaveristiske Robert Berghs parti … ja, det är så anmärkningsvärt och motbjudande att jag liksom inte vet hur man ska kommentera det.

Det är så omdömeslöst och häpnadsväckande att det helt enkelt bara kan finnas en enda konsekvens för det hela.

Ja, när ljuder det i högtalarna över banan där vid Bällstaån?

Henrik Ingvarsson

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me