Vad menar han, Lord Skarplöth?

Annons

Slentriankollar kvällstidningarna, eller kvällstidningarna, varför finns begreppet ens kvar i huvudet, men ni fattar, DE tidningarna; och det scrollas, ganska hastigt, nyheter, en rubrik om nåt krystat kring Wahlgrens värld, nåt standardmässigt om ännu en som fixat en superkropp och TIPS PÅ HUR DU KAN FÅ EN DU OCKSÅ, och på Aftonbladets travdel är det inför SUPER-jackpot och en intervju med Erik Adielsson som är småputtrig och under där ligger en artikel med Hasse Lord Skarplöth och jag är precis på väg att trycka kringla-W, för det går rätt lätt att räkna ut vad det kommer att stå där, det kommer att vara betydelsen av nöjda kunder kring spelupplevelserna och att det är förtroende som gäller och säkert något om att tekniken måste fungera och att han är en person som aldrig blir nöjd, men till slut klickar jag likväl in och snabbt som höstens vindar går det att bocka av alla de där grejerna, fast sedan till slut, som en av tre punkter som Hasse Lord listar, efter kunderna och upplevelserna OCH tv-upplevelserna, så kommer det.

Som punkt tre vad som är viktigt just nu:
”Till sist är det att få fullt blås på publiken på banorna igen. Jag var på Charlottenlund i söndags och det var ungefär 5.000 personer på läktarna. Det är en otroligt härlig atmosfär. När hästarna kommer på upploppet och man möts av ett sus genom publiken, det går nästan inte att sätta ord på”.

Och här blir man ju, hur ska man säga. Lite paff. Man hajar till. I magen. Och i huvudet. Hjärtat också lite. För … hur ska jag uttrycka det, antalet följdfrågor som det går att fiska fram på detta citat, ja det är ju liksom knappt mätbart. Det svartnar faktiskt så smått för ögonen. Vad menar han. Hur menar han. Hur har svensk travsport, inklusive ATG, agerat för detta. Tidigare. Och hur ska de agera nu.

Och menar han nu efter pandemin? Eller rent allmänt? ”Fullt blås”, vad ingår där? Och om det nu är fullt blås, som borde gälla, varför gick det inte att bidra med 15 miljoner av miljardöverskottet 2020, det som travbanorna så starkt har önskat och faktiskt på förtroenderåd och fullmäktige bett om den senaste tiden? Om inte de bad på sina bara knän, så … sällan har den svenska travrörelsen varit mer enig än kring denna vädjan. Önskan, vädjan. Kring hjälp för att komma igång igen efter den för alla plågsamma pandemin, men som för just ATG blev en minst sagt rejäl plusfaktor. 15 miljoner av en miljard. I sammanhanget typ inga pengar alls. Skulle detta kunna vara möjligt, som en engångspunktinsats? Men nej. ”Fullt blås”, är det till teveprodukten V86 Xpress, eller för V75 med publikfientliga starttiden 16.20? Båda projekten med just Lord Skarplöth som idéskapare och orkesterledare. Är det just de dagarna, travets största i vardagen – åtminstone V75 – han menar?

I grunden är jag mätt på prat om publik. Uppgivenheten kring dess prioritet är sedan länge betydande. Numera känner jag lite moloket mest att ’det är som det är’.

Men så var det heller inte jag som kastade tomma-ord-om-vad-som-är-viktigast-stenen.

Och på just den, just när den kommer från Lord Skarplöth, så är det faktiskt rätt svårt att inte reagera.

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me