Robert Karlsson gör som medeltida kungar

Annons

Robert Karlsson är ute på sin egen Eriksgata. Precis som medeltida svenska kungar tvingades göra. Syftet med kungarnas Eriksgata var att bekräfta kungens legitimitet och överhöghet.
Robert Karlsson behöver ingen sådan bekräftelse. Han är redan Stora Norrland. Och snart är han den som skall styra svensk travsport.

Till hösten tar Robert över den nu vakanta tronen som sportchef i Svenska Travsport (ST). Redan har han inletts sin nya era med sin egen Eriksgata. För Robert behövs inga utredningar. Inget Pegasus. Trav 2022. Och allt vad alla kostnadskrävande utredningar och framtidsvisioner heter.
Den tillträdande sportchefen vill själv skaffa sig en bild om hur landet ligger. Hur det ser ut i travsportens Sverige. Från norr till söder. Därför har han ägnat delar av sin semester åt att åka runt till några av landets travbanor.

Nyligen var han i Tingsryd (bilden). Gångna helgen på Axevalla. Robert pratar med aktiva, tjänstemän, styrelsefolk, publik. Kreti och Pleti. Intresset från hans sida är genuint. Äkta. Engagemanget är imponerande. Entusiasmen smittar.
Aktiva. Stora som små. Robert vill träffa så många som möjligt. Prata med dom. Lyssna. Fånga intryck. Åsikter. Förslag. Tankar. Helt plötsligt känner travfolket att de har en blivande sportchef som är en bland oss alla. Att någon från överhögheten vill lyssna på folket. Sådant som skapar förtroende.

Vilket kanske inte var så vanligt bland kungarna på medeltidens tid. Inte heller i detta århundrade när det gäller travsportens höjdare.

Robert Karlsson har tjuvstartat inför sitt nya värv. Rivstartat. Det lovar gott. Nu kan vi bara hoppas att Robert fortsätter så. Kan fortsätta så. Får fortsätta så. Hoppas på att han inte blir kedjad i den byråkrati i som frodas i hästsportens bunker på Solvalla.

LP