Den söndagen var Elitloppet allt det ska vara

Annons

Jag minns den där söndagen väldigt väl. Elitloppet 2000 skulle avgöras. Vädret var perfekt. Solen fanns där. Inte för varmt. Inte för kallt. Och 32000 förväntansfulla personer på läktarplats.

Redan på lördagen hade vi fått se fantastisk sport. Den då i princip okände 40-oddsaren Etain Royal vann Harper Hanovers lopp på målfoto. Ett oförglömligt lopp för mig.

Både under lördagen och söndagen filmade jag en hel del av det som hände på Solvalla. Idag är jag väldigt tacksam för det. Samtidigt minns jag tydligt hur jag funderade över vad jag skulle ha allt material till när jag stod på pressläktaren med kameran.

Nu 21 år senare kan jag återuppleva stämningen och väldigt snabbt förflyttas till den där söndagen. Förra året tog jag fram materialet och producerade två korta filmer som jag publicerade på Youtube. Mycket av det som finns med i de filmerna hade aldrig tidigare visats.

Så följ med tillbaka till Elitloppssöndagen för 21 år sedan och hör Bosse Rydgrens röst bryta igenom sorlet på läktarplats för att presentera Björn ”Skräcken” Linder. Se några av de första värmningarna där Victory Tillys första bakvarv är något av det mäktigaste som skådats på en travbana. Och hör publiken. Den som inte får komma i år heller. Men den här söndagen för 21 år sedan var Elitloppet allt det ska vara.

Magnus Stålberg Administrator
Gillade analyserandet och charmen i sporten. Dessutom pratades det alltid trav på släktträffarna.
follow me