118. ”Fanskapet Kolgjini”

Annons

Lutfi Kolgjini får fortfarande Trottosport Henrik Ingvarsson att se rött. Allt handlar om en händelse i ett av Sveriges mest klassiska minneslopp.

Magnus besökte Romme under påskdagens V75-tävlingar för att dokumentera hur svensk travsport ser ut när ingen publik får vara närvarande. Hur var det?

Månlykke A.M. lekte med motståndet i årets andra start och Gunnar Melander gjorde tummen upp. Vi pratar om både Månlykke och Gunnar, två fina tillgångar för svenskt trav.

Amatören som fick Björn Goop att skratta mitt i loppet och som sedan fick skratta sist när mållinjen hade passerats. Vad sa de egentligen till varandra?

Att få vinna sitt första V75-lopp efter att ha pysslat med trav i över 30 år hur inte till vanligheterna men i lördags hände det i Halmstad.

Hur långt får ett körspö vara? Inte hur långt som helst i alla fall. Kuskar bötfälls och nu undrar vi hur det är möjligt.

Ulf Ohlsson var nära att åka i backen när hans häst blev rädd för den amerikanska sulkyn. Är det dags att förbjuda jänkarvagnarna i voltstart nu?

Vi ägnar oss åt högläsning av vinnarna i ett av Jägersros mest klassiska lopp. Det är ett stort stycke svensk travhistoria som passerar.

Det blir även lite om Propulsion. Han avelsvärderades inte och får därmed inte agera som så kallad listhingst i Sverige. Är det beslutet definitivt?

Vad hände med Bato Tösen när hon gjorde sin andra start som klar favorit?