Antonio Somma fick helvetet att bryta loss

Face Time Bourbon och Björn Goop efter seger i Prix d’Amerique
Annons

Tränare som byter ut kuskar. Hästägare som vill ha en annan kusk. Kuskar som väljer bort hästar han eller hon har kört tidigare. Arrangemang som oftast ingen bryr sig särskilt mycket om.

Så bryter helvetet loss. Björn Goop får sparken som kusk bakom Face Time Bourbon. Världens bästa häst. Huvudägaren Antonio Somma vill helt enkelt ha en annan kusk bakom sin häst.
Ett märkligt val. Kan tyckas. Ändå inte så konstigt. I slutändan är det ju trots allt ägaren som bestämmer. Det handlar om pengar. Om Prestige. Och om makt.

Där tror jag de flesta är överens. Att ägaren bestämmer Ändå gnager förstås det här bytet. Björn Goop är en favorit hos många. En gunstling.

Själv har Goop reagerat som en sportsman. Inga angrepp mot den som låtit bilan falla. Eller mot någon annan i kretsen kring Face Time Bourbon. Väl medveten om att tala är silver, tiga är guld. Precis som Jorma Kontio agerade när han blev petad som kusk till Readly Express. Jorma led – men teg.

Tyvärr kan man inte säga samma sak om hur den här affären behandlades i spelbolaget ATG:s sändning igår. Där framställdes Antonio Somma som en person som borde sitta på dårhus. En av Europas största och mest framgångsrika hästägare jämförs alltså med en dåre.
Beklämmande. Oanständigt. Föraktfullt.

Hur är det Tarzan brukar säga: ”Det här är en dårsport”?