Svante Båth olämplig i ATG Live

Svante Båth på stallbacken.
Annons

När Svante Båth tvingades att sluta som travtränare var han orolig för framtiden. Orolig för den rastlöshet som skulle kunna uppstå. Rädd för pensionärslivet.

Oron visade sig vara obefogad. Sällan har en arbetslös förtidspensionär fått så många erbjudanden om jobb. Inte så konstigt. Båth har många goda egenskaper som passar in i olika sammanhang.

Ett av de första uppdragen som Svante Båth tackade ja till var som expert i ATG Live. Han är även med i Travrondens podcast. Svante skall också var konsult åt Svensk Travsport med fokus på hästägande. Att locka nya hästägare till travsporten.

Härom dagen fick vi veta att Svante Båth också skall bli bollplank på Söderby Gård. Ett stuteri som skall bli Norra Europas bästa.

Enligt Svante Båth själv skall han hjälpa till med vägledning vid val av hingstar, om köp av fölmärrar. Svante är även beredd att rekommendera vilken auktion unghästar skall säljas på.

Det kanske även bör nämnas att Svante Båth sedan tidigare är delägare i Söderby Gård.

Måste vara neutral

Frågan inställer sig: är det lämpligt att Svante Båth i egenskap av ”bollplank” på Söderby Gård jobbar i ATG Live?

Svaret är naturligtvis NEJ. Jävsituationen är tydlig. Tittarna som följer ATG Live måste kunna lita på att de som jobbar där är opartiska. Neutrala.

Jag minns när Thomas Nilsson ville bli sportchef på det som då var STC. Den förre travtränaren alltså. Han med travhästen Legolas.

Jag tror att Thomas Nilsson hade blivit en utmärkt sportchef i svensk travsport. Tyvärr ville han inte lämna jobbet som expert i tv-sändningarna.

Att kombinera de två jobben var förstås uteslutet. Det insåg till och med STC:s ledning.
Nu är vi där igen. Det är omöjligt att båda äta kakan – och ha den kvar.