Bergh nekad att anmäla – men spärren nu släppt

Flera hästar från Robert Berghs stall står som ”ej godkända” vid anmälningstillfällen den kommande veckan. Bergh har helt enkelt fått en spärr runt att kunna anmäla.
Vad det hela handlar om? En obetald skuld till Svensk Travsport (ST).

– Så är det. Det var en faktura från oss (ST, reds. anm.) som hade gått till inkasso och inte betalats, så i sådana lägen träder en sådan spärr in. Det gjorde att Robert Bergh inte kunde anmäla till bland annat Solvalla kommande onsdag, säger Robert Karlsson, sportchef på ST (i mitten på bilden nedan).

Som fortsätter:
– Däremot är den nu reglerad, och det handlade inte om några stora saker. Spärren är alltså nu hävd och Bergh är fri att anmäla igen.

I samma ämne då … När det gäller den proffstränare som Trottosport tidigare rapporterat om, som fått indragen F-skattsedel (i det drivande Aktioebolaget) och står med mångmiljonskulder till bland annat Skatteverket. Den utredning i fallet som har sagts pågå ett tag nu, hur är statusen kring den?
– Den pågår fortsatt, och tyvärr så maler de juridiska kvarnarna något långsamt. Jag vill inte uttrycka något datum för när den kan vara klar, men åtminstone hyggligt snart, säger Karlsson.

Henrik Ingvarsson

Trottosports podcast utkommer numera två gånger per vecka för Patreon-prenumeranter (där fredagsupplagan är gratis). Du ordnar registrering HÄR. Smakprovet från tisdagen finns HÄR.

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me