A-tränare utan F-skatt och med mångmiljonskulder har kvar licens

En proffstränare i mellan-Sverige fick den 14 juni i år sin F-skattsedel indragen i sitt Aktiebolag. Han har just nu över 2,4 miljoner i skulder till Skattemyndigheten.
Trots detta har tränaren sin licens bibehållen.

Enligt Licensbestämmelserna i Svensk Travsport ska följande gälla vid indragen F-skatt:

Om licensinnehavaren får F-skattsedeln indragen under året ska Svensk Travsport underrättas om detta. Om en tränare är utan F-skattsedel dras licensen in. Licensinnehavare som inte underrättat Svensk Travsport om indragen F-skattsedel, och Svensk Travsport på annat sätt erhåller kännedom om att F-skattsedeln är indragen, har inte rätt att få någon annan licenstyp under pågående kalenderår”.

I klarhet innebär detta: så fort en F-skatt är indragen ska detsamma ske med licensen, i detta fall tränarens A-variant.

Det aktuelle A-tränaren fick sin F-skatt indragen i sitt Aktiebolag den 14 juni, och har till dags dato en total skuld hos Kronofogden på 3.064.430 kronor (22 olika ärenden). Av dessa handlar sammanlagt 2.452.300 kronor om obetald skatt till Skattemyndigheten. Utöver nämnda skulder finns för tillfället också sju betalningsförelägganden på sammanlagt cirka 450.000 kronor.

Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson kommenterar det hela så här:
– Tränaren har F-skattsedel i sin enskilda firma och ärendet är under utredning.

Och hur ser ni på de 2,4 miljonerna som finns som skuld i Aktiebolaget?
– Vi är medvetna om skulderna och dessa ingår i utredningen.

Henrik Ingvarsson
henrik.ingvarsson@telia.com

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me