143. Dags införa röstning kring startmetod igen!

Annons

Att tränarna får rösta om startmetod i ett lopp är inget som hör till vanligheterna. Inför ett av våra riktigt stora lopp var det dock precis det som gjordes i slutet av 70-talet.

Francesco Zet var precis så överlägsen som Henrik förutspådde i det stora avsnittet om Svenskt Travkriterium förra veckan. I sista sväng var dock Lennart orolig för att Henrik skulle få äta upp sina ord.

STAD har förkunnat dom i Propulsion-härvan. Vi ställer en del frågor och funderar över varför dessa frågor inte ställs någon annanstans.

Apropå Kriteriet. Francesco Zet gick plötsligt som tåget där i sista sväng. Henrik minns berättelsen om hästen (som kanske var en åsna) i Bamse där ett tåg spelade en avgörande roll. Fanns det kanske en koppling även till Francesco Zets raketavslutning?