Till alla våra podcastlyssnare …

Vår podd behöver Er.

För … vi har gjort 126 avsnitt vid det här laget. Sedan omstarten för ett drygt år sedan, när också Magnus hakade på och dessutom nog puttade till oss andra en smula, har vi med undantag för en veckas covid-avbrott kommit ut konstant, var sjunde dag. Med ett nytt avsnitt. ”Alltid på en tisdag” om ni så vill.

Det har vi gjort för att vi verkligen tycker om travsporten. För att det är förbaskat kul att prata om den. För att vi tycker mycket om varandra. För att vi har det trevligt, roligt, och för att det känns som om ni som lyssnar är engagerade och hör av er och fyller i och rättar ibland och skäller nån gång, men mest av allt kommer med varma tillrop.

Vi har också gjort det för att vi tycker att vi bidrar med någonting annat i den mediala travsportdjungeln. Detta eftersom vi står utanför ”det vanliga”, de stora mediehusen, inte har någon över oss som säger åt oss vad vi ska känna eller tycka eller får säga, inte har press på oss att komma med tips till alla veckans dagar eller ens komma med en enda vinnare. Så ja … vi har känt att vi är någonting som inte riktigt är som alla andra.

På många plan, faktiskt. Lite viktiga till och med, om vi ska bli högtravande, har det känts. Den utrymmesyta vi kan tycka att vi fyllt har känts angelägen.

Som sagt, det har varit lika roligt varje gång vi tryckt på varsin rec-knapp i våra olika landsändar. Alltid har det känts varmt, trivsamt, och förbaskat kul. Det är som om vi hört er bakom lurarna samtidigt, på något märkligt vis.

Men det tar också sin tid det här. Tid, kraft och engagemang. Vi är synnerligen tacksamma för det antal trogna Patreon-prenumeranter som stöttat oss genom åren. Och de som bidragit med både mindre och ibland större swishbidrag. Vi har haft mellan 1.000-2.000 lyssnare varje vecka, och känslan är att vissa tror att vi tjänar pengar på det här. Att vi är ”en av alla andra”. Som vilken stor medial aktör som helst; som ska granska, komma med nyheter, gräva kring saker. Det har vi också gjort i viss utsträckning, såväl i poddformatet som i skrift, men återigen – vi har ingen där bakom som backar upp oss.

Just nu är det 22 stycken som betalar via Patreon, alltså som – kan man kalla det – prenumererar på oss. Det är mindre än två procent av våra lyssnare. Det är ingenting vi på minsta vis klandrar någon för, utbudet är som det är, enormt, och kulturen i medie- och poddvärlden är i hög utsträckning den att man inte behöver betala för att ta del av det man vill.

De flesta andra har dock mediabolag bakom sig. Stora sådana. Som kan betala för utfört jobb till de som sitter bakom mikrofonerna. Så inte när det gäller oss.
Av den anledningen känner vi att vi hamnat i ett läge just nu, där vi helt konkret och ärligt är i behov av att fler kan tänka sig att betala. Om vi ska kunna ha kraft för att vecka ut och vecka in fortsätta med att … spåna idéer, förbereda, planera och med samma glädje trycka på den där rec-knappen framför varsin dataskärm. För att sedan därefter under ett ytterligare antal timmar redigera och sända ut.

Vi kommer ut precis som vanligt med ett nytt avsnitt denna tisdag, den andra i juni. Efter det … vet vi just nu inte hur det blir. Lite, eller kanske rätt mycket mer än så, hänger det på vilken respons vi får på dessa rader. Rakt på sak: om fler kan tänka sig att betala för att lyssna på oss.

Med värme,
Magnus, Lennart och Henrik

DENNA LÄNK hittar du möjligheten att prenumerera och nedan en instruktionsvideo hur du går tillväga.

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me