Jänkarvagnar inom kort ett minne blott?

On Track Piraten och Erik Adielsson.

Vi tog upp jänkarvagnarnas vara eller icke vara i dagens avsnitt av vår podcast. Och ställde där oss frågande till om det som Svensk Travsports (ST) Maria Croon uttryckte i sitt vd-brev nyligen; kring meningen ”Jag har för avsikt att vi under 2021 fördjupar oss i dessa och andra för travsporten och hästvälfärden viktiga ämnen”.
Ifall det helt enkelt är så att ytterligare ett helt år ska gå åt bara för reflektion och fördjupning. Det kändes liksom som om vi hört det förr …

Men. Nu verkar ändå en eventuell process kring ”bajkens” vara eller icke vara i voltstart åtminstone kunna gå snabbare. Förmodligen till följd av incidenten med Ulf Ohlsson för ett tag sedan, som ju skedde just med en jänkarvagn i voltstart.
Enligt uppgifter till Trottosport ska Tränarföreningen (TR) efter ett nyligt möte med ST; tillsammans med Btr (B-tränarnas Riksförbund) och Star (Sveriges Travamatörers Riksförbund) vara eniga om att förbjuda jänkarvagn i voltstartslopp.

Det hela ska nu tas upp på ett för organisationerna extrainsatt möte kommande måndag (19/4).

Så – snart slut med bajk i voltstart därmed?

Växte upp i den kritvita travfläcken Blekinge, men lyckades via en halvkringlig väg på något vis ändå ”trilla dit” i tidiga tonår.

follow me